4 Nisan 2014 Cuma

Viyana Gezisi

By


Bilet: Pegasus'un kampanyadan indirimli olarak alınır: 317 TL Yaklaşık 106€

Vize: Avusturya vizesi için 2014 öncesine kadar direkt konsolosluğa gitme şartı var iken artık son 3 yılda iki tane altı aydan kısa süreli ya da bir tane en az altı aylık Schengen vizesi olanlar İstanbul'da doğrudan vize başvuru merkezine başvuru yapabiliyorlar. Schengeni olmayanlar için ise şu duyuru var: "Schengen vizesi olmayan kişiler, 0212 373 58 25 nolu çağrı merkezimizden randevu alarak ilk başvurularını Istanbul Avusturya Başkonsolosluğuna yapmalıdır."

Vize başvuru merkezi VFS'nin web sitesini burdan inceleyebilirsiniz. Vize ücreti 60€ + Hizmet Bedeli 26 € ödedim ve ücreti TL olarak değil direkt € olarak tahsil ettiler, bazı ülkelerde ücret € karşılığı TL oluyor. Ankara'dan başvuruda ise 60€ + 10€ randevu alma ücreti var ama evrakların teslimi için bizzat gitmek gerektiği için bu ayrı masraf olabiliyor.
Bana üç ay, arkadaşıma 4 gün vize çıktı :) O yüzden İleri tarihli rezervasyon ve bilet de sunmak daha uzun vize için faydalı olabilir.


Konaklama: Booking, hostelworld ve airbnb incelenir, Viyana'da konaklamanın çok ucuz olmadığı, hostellerde bile gecelik 60-70 TL kişi başı ücret olduğu görülür. Airbnb'de ev arayışı 3 kişi olunca daha kolay olur ev aramak, birkaç ev göze kestirilir ve sahiplerine "Senin evini beğendim ama benim bütçem şu kadar özel bir fiyat sunabilir misin?" denir. Airbnb bu açıdan iyi, diğer sitelerde böyle bir pazarlık şansı yok. Ev sahiplerinin bir kısmı yok indirim der, bir kısmı şu kadar olur der. Ve merkezi bir dairede üç kişi toplam 750 TL'ye rezervasyon yapılır. Hostelden biraz daha pahalı gibi olsa da çok daha temiz, daha güzel bir dairede daha konforlu bir tatil oldu. Airbnb'ye bu linkten üye olup ilk kez rezervasyon yaptırırsanız rezervasyon sırasında düşen ekstra 18€ indirim alıyorsunuz ayrıca.

Havaalanından ulaşım ve şehiriçi seyahat
Havaalanından S-Bahn veya CAT ile merkeze ulaşabilirsiniz. Biz CAT'ı tercih ettik. Tek yön 11 € gidiş dönüş 17€, Şehir içinde metro sistemiyle gezilecek yerlere ulaşım gayet kolay. 72 saatlik sınırsız metro tramway otobüs bileti de 15 €. CAT için kontrol var ama metroda tramwayda kontrol yok, 15 €'yu hem yakalarlarsa öpmesinler hem de başkasının hakkına girmeyelim diye verdik zararı da olmadı.

Sırada:






0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler