1 Nisan 2014 Salı

Akçakoca Gezisi

By
İş sebebiyle Akçakoca'ya kadar gitmişken gezmeden dönmek olmaz dedik ve bir servis kiraladık 200 liraya. Araba kiralamaktan çok daha mantıklı oldu çünkü servis şoförünün hazırladığı program zaten 5-6 saati çok güzel doldurdu ve yol arama yol sorma ihtiyacı kalmadı, katılımın 4 yerine 7 olması da maliyeti düşürdü tabi. Rotamız şöyle:
13. yüzyıldan kalma Ceneviz Kalesi  manzarası çok iyi olmakla birlikte tadilatta olduğu için kilitli kapıdan atlayıp girdik ve pek bir şey göremedik ama yaz akşamları için çok güzel bir sohbet yeri olduğu da besbelliydi, aşağıda görünen plajlar denize girme isteği uyandırsa da Mart ayı için bu ancak istek olarak kaldı.Linkteki resimlerden manzaranın güzelliğine bakabilirsiniz.
Çivisiz Cami ise Hemşin köyünde çandu denilen bir teknikle çivi kullanılmadan yapılan çok güzel bir cami. Bir kaç tane daha çivisiz cami varmış sanırım Düzce'de. Caminin özelliğiyle içerdeki tahtalara havlu, tespih vs asmak için çakılan çiviler tezat oluştursa da iki katlı cami görülmeye değer. Ayrıca Cami bahçesinde bir bölümü köylüden topladığı eski eşyalara ayıran muhtarı da tebrik etmek gerekiyor.
Akçay Şelalesi'ne ise servisle bir yere kadar gittikten sonra 1 kilometre kadar yürüyerek ulaşılıyor ve yürüyüş kesatane ve plamut ağaçları arasında oldukça keyifli. Gezinin en keyif alınan yeri burasıydı sanırım. Şelalede buz gibi suya çorapları çıkarıp yürümek de biraz üşütse de oldukça keyifli. Sezon olmadığı için açık değildi ama servisin gittiği noktada normalde çay içilebilecek bir yer var. yürüyüşten sonra yorgunluk çayı kahvesi içmek hatta alabalık yemek için tercih edilebilir sanki ama sezonunda görmek lazım.
Fakıllı Mağarası ise gezinin son durağı. Sarkıtlar , dikitler, çok uzun olmayan bir yürüyüş yolu. Giriş 3 lira, kime niye verdiğimizi makbuzumsu bir şey almış olsak da çok anlamadık. Gittiğimize pişman değiliz ama astımı olan varsa gitsin,  zararı olmaz:)

Ve gezinin finali Çapa Restoran'da balık! Fotoğraf çekmediğim için temsili daha önce evde yaptığım balığın resmini yüklüyorum ama hem deniz kenarında hem 20 TL'ye oldukça lezzetli ve doyurucu balık 10 numara 5 yıldız bir final oldu.


Geriye de bu rota kaldı.


Maliyet kişi başı 50TL. Daha ne olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler